Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@14:54:30 GMT

تیر کرونا پشت درِ مغازه‌های بسته شیراز به سنگ خورد

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۱۷۰۱

تیر کرونا پشت درِ مغازه‌های بسته شیراز به سنگ خورد

برای بیان چگونگی حال و هوای این روزهای شهر شیراز، چندین بار و در ساعت های  مختلف به خیابان های این کلان شهر سر زدیم، خیابان هایی که می شود در آن با سرعت زیاد و بدون هیچ مانعی رانندگی کرد و سریع به مقصد رسید.

چهره های سرنشینان ماسک دار چند خودرو انگشت شمار که در برخی خیابان های شیراز تردد می کردند نشانگر وحشت و معلوم بود می خواهند باشتاب به خانه که این روزها پناهگاه شده بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیابان های کریم خان، لطف علی خان زند، مشیر فاطمی، ملاصدرا، نمازی، سه راه احمدی، سه راه طالقانی، میدان شهرداری، فلکه ستاد،چهارراه سینما سعدی، خیابان عفیف آباد، خیابان نادر، بولوار معالی آباد و  خیابان های اطراف آرامگاه حافظ و سعدی، حوالی بازار وکیل، دروازه قرآن، دروازه سعدی و بسیاری از خیابان های دیگر را این همه در سکوت ندیده بودیم و شاید هم دیگر چنین اتفاقی نیفتد که چهره شهر این همه خلوت باشد.

دروازه قرآن، سیل و اینک کرونا

پنجم فروردین ماه سال ۹۸ بود که سیل در دروازه قرآن  شماری ازمسافران را با خود بُرد  اما امسال در این چنین روزی  این دروازه قدیمی خلوت ترین روزهای تاریخی را سپری می کند و مردم برای جنگ با کرونا به خانه رفتند و دروازه قرآن را با همه زیبایی هایش تنها گذاشتند.

از تو کوچا تو پس کوچا بوی کرونا میاد کاکو

رایحه های بهاری در این فصل ، شیراز را شهری خاص در ایران و حتی خارج کشور نشان می داد، به هر کجا  که سر می زدی  نوای خوش پرندگان  و رقص شکوفه های بهاری  به چشم می خورد اما هم اینک این جلوه های طبیعت زیبا تنها شده اند و منتظر روزهای خوش هستند و باید گفت از توکوچا تو پس کوچا به جای بوی بهار بوی کرونا میاد کاکو.

تلخ و شیرین 

مردم در این روزها دلشان لک می زند برای خوردن آش کارده در دروازه قرآن و بلوار چمران اما آنها واقعا کرونا را جدی گرفته اند و برای شکست دادن این ویروس چرک و بدقلق با ماندن در خانه هم قسم شده اند و تفریح و دید و بازدیدها را برای وقتی دیگر گذاشته اند.

کارده نام گیاهی است که این آش با آن پخته می شود؛ فرآوری و از تلخی بیرون آوردن کارده،دارای روندی سخت و لازمه کوششی در خور تحسین است.

مردم اینک معتقد شده اند که تلخی روزگار کرونایی با صبر و حوصله، به شیرینی تبدیل می شود. 

پرچم شیرازی‌ها بالاست

از زمانی که ویروس کرونا موجی از ترس در مردم ایران و سراسر دنیا ایجاد کرد، اگرچه شماری آن را جدی نگرفتند اما هستند بسیاری  از مردمان که برای سلامت خود و خانواده، نشستن در خانه را تنها راه مبارزه با کرونا می دانند و شیرازی ها هم اینک این  مبارزه را درپیش گرفته اند و آمار مبتلایان این استان هم نسبت به سایر نقاط کمتر و امیدوار کننده است و  فارس را استانی مبارز با این ویروس در کشور معرفی کرده است.

 ورود به شیراز همچنان ممنوع  

از دیگر نکات قابل توجه از ابتدای تعطیلات سال جدید این بود که دروازه های ورودی به شهر شیراز توسط ماموران به شدت کنترل می شود و از ورود مسافران به طور جدی جلوگیری می شود و چانه زنی هم فایده ندارد و اینک در روزهای آغازین سال ۹۹ ترافیک بسیار کمتری نسبت به روزهای اول شیوع کرونا نیز مشاهده می شود.

مادرم را ندیده ام 

در محل پلیس راه شیراز به اصفهان، راننده خودرویی که با سه سرنشین به شیراز آمده بود وقتی با ممانعت ماموران  روبه رو شد، با لهجه یزدی به ماموران گفت: برای دیدن مادرم که در شیراز زندگی می کند، آمده‌ام. مامور در پاسخ به او گفت من که شیرازی هستم هنوز نتوانسته‌ام مادرم را در این روزهای سال جدید ببینم شما چگونه از یزد به شیرازآمدی تا مادرت را ببینی؟

با این حال  ماموران این خودرو را به پارکینگ هدایت کردند تا مدارک و ادعای آنها را مورد بررسی قرار دهند.

آنچه که از ورودی شمالی شهر شیراز دیده می شد نشانگر  این بود که ماموران با جدیت کار را دنبال می کردند و در این باره سنگ تمام گذاشته اند تا مدافع جان فارسی ها و دیگر هموطنان باشند.

 به هرحال شیرازی ها در خانه ماندند تا جان کسانی را که در سنگر بیمارستان ها برای نجات جان مبتلایان به کرونا می کوشند، حفظ کنند.

مدافعان سلامت و بهداشت را در این روزها باید ستود چرا که شماری از آنها جان خود را از دست دادند و بسیاری از آنها هم هنوز نتوانسته اند خانواده خود را ببینند

عروسی دوباره به در خانه شیرازی ها خواهد آمد

 شهروندان شیرازی که سخت در راه مبازره با کرونا هستند و این روزهای بهاری را در خانه ماندند تا کرونا را شکست دهند مطئمن باشند که دوباره عروسی به در خانه آنها خواهد آمد و جشن پیروزی را خواهند گرفت.

خواجه شیراز که این روزها دلتنگ مردم است چنین سروده است:

رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند،  چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند

من ار چه در نظر یار خاکسار شدم  رقیب نیز چنین محترم نخواهد ماند

آمار مبتلایان در فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوشنبه چهارم فروردن ۹۹ بیان داشت: با شناسایی ۲۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در استان فارس آمار مبتلایان به ۵۵۲ نفر  رسید.

عبدالرسول همتی اظهار داشت: تاکنون ۱۷ نفر در استان جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده اند.

معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی شیراز بیان کرد: ۱۶۸ نفر از مبتلایان به دلیل دارا بودن علایم محدود این بیماری در قرنطینه خانگی به سر می برند و ۱۷۵ نفر نیز با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.

همتی ضمن تاکید مجدد بر اهمیت رعایت اصول بهداشتی، از عموم مردم فارس خواست ضمن توجه ویژه به رعایت اصول بهداشتی، از ترددهای غیرضرور با جدیت پرهیز کنند و با عدم توجه به شایعات، اخبار و اطلاعات موردنیاز خود را از وبگاه اختصاصی بیماری کووید۱۹ به نشانی اینترنتی https://corona.sums.ac.ir/ دریافت کنند.

بیمارستان های شهید چمران  و شهید فقیهی شیراز به عنوان مراکز درمانی پشتیبان هم اکنون در کنار بیمارستان علی اصغر(ع)  شیراز کار مراقبت و درمان از بیماران کرونا را انجام می دهند.

علاوه بر شیراز، در شهرستان های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده ، مرودشت، سپیدان ، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.

گزارشگر: حمیدرضا خلیقی 

برچسب‌ها کرونا شیراز کویر دروازه قرآن پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا شیراز کرونا شیراز دروازه قرآن شیرازی ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۱۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • ثبت ۷۸ موقوفه در کردستان
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز
  • شکست ذوب‌آهن در فولادشهر، بحران در خانه جدی‌تر از همیشه
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • بایرن در خانه برابر رئال متوقف شد/ زخم وینیسیوس بر پیکر مونیخی‌ها
  • ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم